Findus-ny-logo 
Sök

Nyheter

2011-03-18 
Sveriges bästa ärtgissare.

Stort tack till er alla som besökte vår monter på Fastfood & Café mässan och deltog i vår "Gissa ärtor-tävling".
Ärtorna är räknade och tävlingen är nu avgjord. Vi gratulerar nedan pristagare som kan se fram emot fint paket på posten:

Antal ärtor: 53014 st

1:a pris
Annelie H Abrahamsson, Härjarö Resort, 53072 st

2:a pris
Mikael Olsson, Brostugan, 52365 st

3:e pris
Katarina Arnkvist, Råbäckens FSK, Måbra Förskolor, 53719 st

... och ett lika stort  tack till er alla som besökte vår monter i Jönköping och deltog i vår "Gissa ärtor-tävling".
Ärtorna är räknade och tävlingen är nu avgjord. Vi gratulerar nedan pristagare som kan se fram emot fint paket på posten:

Antal ärtor: 61150 st

1:a pris
Anna Albertsson, Kärnekulla gård, 61204 st

2:a pris
Murat Kanat, Chill out, 62000 st

3:e pris
Katarina Nilsson, Ultra Education, 60235 st


2011-01-17
Nu lanserar vi sex nya produkter.

Alaska Pollockfilé, MSC
art.nr 85464

Fisk Thai
art.nr 94336

Kycklingbröst, stekt
art.nr 86445

Kycklingbröst, stekt
art.nr 86542

Kycklinginnerfilé
art.nr 85792

Nuggets, soja
art.nr 33910


2010-05-04 
Vårens första primör skördas och fryses in när den är som bäst.

Nu är gräslöksskörden igång på Findus. Gustav rattar den 40 år gamla Ford-traktorn som bara kommer fram den vecka om året när gräslöken skördas. Ann-Kristin ser till att gräslöken ligger rätt på bandet och plockar bort ev. maskrosblad.

Gräslöken skärs i 6 mm långa bitar redan ute på fältet. En skördemetod som har utvecklats på Selleberga Verkstad och som vi på Findus var först i världen med. I fabriken tvättas gräslöken och fryses sedan in när den är som bäst.

Findus Gräslök 3020

Läs mer om Findus sätt att odla grönsaker - LISA


2010-04-14
Frysta grönsaker lika nyttiga som färska

Idag har vi en riktigt god nyhet till alla er som söker enkla och smarta vägar till hur du kan äta lite nyttigare såhär efter en härlig långhelg i matens tecken.

För en tid sedan gav vi det oberoende analysföretaget Eurofins i uppdrag att analysera ett antal djupfrysta respektive färska grönsaker. Analyserna visar att djupfrysta grönsaker i helhet innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som motsvarande färska grönsaker. I vissa fall innehåller de frysta grönsakerna till och med jämförelsevis större mängder av de viktiga näringsämnena. Studien bekräftas av liknande nordiska och internationella publicerade rapporter, nu senast av färsk norsk forskning.

Många känner till att genom att alltid ha frysta grönsaker hemma så kan man på ett enkelt servera grönsaker till varje mål. Men nu är det fastlagt att man också kan känna sig helt trygg med att näringsvärdena i frysta grönsaker är minst lika bra som i färska grönsaker.

Läs mer i Findus Nyhetsrum


2009-12-02 

Findus marknadsföring av Allemansrätter

Livsmedelsverket har anmält Findus för brott mot Livsmedelslagen. Anmälan gäller marknadsföringen av Findus Foodservices sortiment Allemansrätter.

Man anser att marknadsföringen vilseleder. Anmälan finns i sin helhet på Livsmedelsverkets hemsida (slv.se).

 

Findus Allemansrätter har funnits på marknaden i mer än tio år. Findus har aldrig haft för avsikt att vilseleda. Produkterna har aldrig marknadsförts som ”fria från” dessa allergener. Allemansprodukterna produceras och hanteras alltid enligt strikta regler.

 

Findus har tills vidare tagit bort all marknadsföring och information om Allemansrätterna från hemsidan. Findus har även tagit bort själva märkningen med logotypen Allemansrätter från allt digitalt material samt tagit bort begreppet Allemansrätter från den gemensamma databasen Dabas. Produktkatalogen kommer att tryckas om. Findus kommer att ta bort märkningen med logotypen Allemansrätter från förpackningarna.

 

Livsmedelsverket har informerats om ovanstående åtgärder.

 

Findus anser att en sanering behövs i hela branschen, eftersom man inte varit ensam om att kommunicera på detta eller liknande sätt.

 

Produkterna kommer att finnas kvar, dock utan Allemansmärkningen. Vi vill påpeka att mycket allergiska personer bör vara försiktiga med alla livsmedel som tillverkats av flera ingredienser. Risken för att ett livsmedel innehåller spår av ingredienser från annan tillverkning kan aldrig uteslutas. Se information i respektive produkts överkänslighetstabell här på hemsidan.

 

Läs överkänslighetstabellerna så här:

ja         ingår i receptet         

-          ingår ej i receptet

nej      ingår ej. Produkten är anmäld till Livsmedelsverket och uppfyller kraven för ”Livsmedel för särskilda näringsändamål        ” SÄRNÄR-produkt. 

 

För mer information vänligen kontakta.

Camilla Svärdenborn, marknadschef Findus Foodservices,

042-862 39, camilla.svardenborn@se.findus.com,

Ewa Hansson, dietist Findus Foodservices,

042 – 864 01, ewa.hansson@se.findus.com

Inger C Larsson, Kvalitetschef,

042-861 67, inger.larsson@se.findus.com